Dakrenovatie Zutphen

Wilt u uw dak onderwerpen aan een grondige inspectie, of is deze toe aan renovatie? In Zutphen kunt u bij Dakcentrale Nederland B.V. terecht voor iedere dakrenovatieklus. U kunt een offerteaanvraag doen via het contactformulier of direct contact opnemen via 0575 - 21 11 02.

Functie dakrenovatie Zutphen

De kwaliteit van uw dak kan veel invloed hebben op uw energieverbruik en op de uitstraling van uw huis. Een dak krijgt veel te verduren, zeker met onze Nederlandse weeromstandigheden. Harde wind, zware regenval, sneeuw of vorst leiden allemaal tot slijtage aan het dak. Hierdoor kunnen er al snel scheurtjes of blaasjes ontstaan in de dakbedekking. Het kan ook leiden tot grotere beschadigingen, zoals lekkage of aantasting van de dakconstructie.

Bij dakrenovatie wordt er iets aan het dak vernieuwd. Bij dakreparatie hoeft dit niet het geval te zijn. U kunt met dakrenovatie het dak bijvoorbeeld waterafstotend maken, of beter isolerend. Bij kleine beschadigingen kan het voldoende zijn om uw dak te laten repareren. Maar zeker als uw dak al wat ouder is en u regelmatig tegen dezelfde problemen aanloopt, kan dakrenovatie een verstandige keuze zijn.

Dakinspectie Zutphen

Kleine beschadigingen aan het dak kunnen verergeren en op lange termijn leiden tot grote schade, wat hoge kosten met zich mee kan brengen. Dergelijke onkosten en onveilige situaties zijn te voorkomen door het tijdig renoveren van uw dak. Daarom is het verstandig om niet te lang te wachten als u deze beschadigingen opmerkt: schakel zo snel mogelijk een professionele dakdekker in.

Bent u onzeker over de conditie van uw dak? Wij van Dakcentrale Nederland B.V. brengen deze graag in kaart door middel van een dakinspectie. We raden aan om dit standaard één keer per twee jaar te laten doen. Bij een dakinspectie wordt er gekeken naar plekken die een risico vormen voor lekkage, beschadigingen in de dakbedekking en in de dakgoot.

Kosten dakrenovatie Zutphen

De kosten van dakrenovatie variëren, afhankelijk van het soort beschadigingen, de dakgrootte en het type dakbedekking. Dakrenovatie aan een schuin dak kost bijvoorbeeld veel meer tijd dan aan een plat dak. Daarbij is materiaal als bitumen minder prijzig dan dakpannen. De gemiddelde kosten voor een dakrenovatie van een schuin dak liggen tussen de 4000 tot 5000 euro. Bij een plat dak is dat tussen de 1000 en 1600 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Denkt u eraan uw dak te laten renoveren? Dan zijn er een aantal dingen om op te letten. Als u ook nog andere dakwerkzaamheden overweegt, is het voordelig om deze te combineren met de dakrenovatie. U zou bijvoorbeeld tegelijkertijd uw dak kunnen laten reinigen of nieuwe dakisolatie kunnen laten plaatsen.

Daarnaast is het goed om erop te letten dat het dak zijn luchtdichtheid behoudt. Als er ongewenste luchtstromen ontstaan kan dit al snel leiden tot warmteverlies. Is het mogelijk dat er asbest in uw dak zit? Dit is ook zeker iets om rekening mee te houden. Als dit het geval is kunt u het beste de complete dakbedekking laten vervangen. Tot slot kan het, zeker bij hevigere ingrepen, nodig zijn om ook een architect in te schakelen. U kunt dit met uw dakdekker overleggen.

Contact met Dakcentrale Nederland B.V. voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Dakcentrale Nederland B.V. werken we veilig en snel. We bieden scherpe prijzen en professionele resultaten. Onze dakdekkers helpen u graag verder door te informeren over de mogelijkheden en passend advies te geven. We kunnen dan eventueel ook meedenken over de combinatie met andere werkzaamheden.

Bent u op zoek naar een dakdekker die u kan helpen met het inspecteren of renoveren van uw dak? In Zutphen kunt u bij de dakdekkers van Dakcentrale Nederland B.V. terecht voor iedere klus. Stel het niet onnodig uit en bel zo snel mogelijk 0575 - 21 11 02, of vul het contactformulier in.